SCREEN LOVE & 96 MONTHS

Bijgewerkt op: 11 okt. 2018

Julien Mignot // 1981, Paris.


pixels, wazige beelden, naakt, mensen, beweging.

Deze serie is spannend. Het valt op maar ik twijfel of ik wel moet gaan kijken. Terwijl ik de serie aan het observeren was voelde ik een ongemakkelijkheid opkomen wanneer er meer mensen om me heen kwamen kijken. Het is ook een intiem onderwerp. Door de manier van het presenteren krijg je een dubbele betekenis in de foto's. Het is gemaakt van plexiglas waardoor je de foto opzicht ziet als je frontaal voor staat. Maar wanneer jezelf beweegt naar de zijkant van het glas zul je een verdubbeling van de foto gaan zien. Dit zal bewust gekozen zijn maar waarom?


De fotograaf van deze serie heeft er een project van 96 maanden (8 jaar) gemaakt. Hij heeft foto's van zijn beeldscherm gemaakt terwijl hij op live sexcam zat. De foto's zijn vrijwillig wazig en onleesbaar gemaakt. Julien Mignot vervormt de foto's zodat de personen op de foto's onherkenbaar blijven. De bedoeling is om in het hier en nu te kijken. Het creëren van zachte, subtiele, vloeiende effecten zoals de tederheid, spanning die plaats vindt achter een vlak, koud scherm.


Deze serie maakt mij op één of andere manier ongemakkelijk ook al is het een prachtserie om naar te kijken, en is naaktheid geen beschamend gegeven om naar te kijken, juist het tegenovergestelde.

Julien Mignot
screen love & 96 months

10 weergaven