FICTIEVE FOTOSERIE

Conflict; De strijd tussen het ongezond & gezond eten.Met het vak Techniek bij Daan mochten we een serie maken van 15 foto's naar een gekozen thema. Een fictieve serie; verzonnen & geregisseerde serie. Ik had eerst gekozen voor Mauve & Taupe maar daar liep ik gigantisch op vast, hier ontstonden vooral hele gestileerde beelden die niet op de inhoudelijke grond gemaakt zijn. Zo ben ik op het thema Conflict doorgegaan. Ik heb gekozen om een meisje te kiezen die al lang worstelt met het feit dat ze gezonder moet gaan eten om ooit model te worden maar dat het ongezonde haar heel goed aangaat.


Het proces heb ik bijgehouden via mijn werkboek, elke week kwam er een goede aanvulling op wat ik de week ervoor had gemaakt. Ik maakte grote stappen. Al mag ik me nog wel meer focussen op het proces ervoor, iets langer nadenken en dan pas actie ondernemen. Nu gaat het actief ondernemen te snel.


feedback Daan:

Het wordt steeds beter. Beeld van schaduw van appel, en de nieuwe studio beelden zijn goede toevoegingen. Als serie is het nog wel wat wankel, niet alles is even helder. Sommige keuzes lijken nog steeds meer op basis van esthetiek dan op inhoudelijke grond gemaakt te zijn.

Zoals de keuze voor de witte handschoenen. Daarnaast verdienen de studiobeelden iets meer onderzoek naar een kwalitatief fraaiere belichting.

voldoende/goed

De uiteindelijke gekozen beelden:

Ik heb gekozen om als vorm deels een wandpresentatie te maken & een boekje. Ik heb voor een boekvorm gekozen omdat het haar persoonlijke strijd is, die ze deels met de buitenwereld wil delen. Ze is open over haar gevoelens hierover maar ze blijft wel dicht bij haar zelf. Het boekje heeft een fijn klein formaat want het intiemer maakt.

33 weergaven