ONTWIKKELING BLOK 1

Bijgewerkt op: 9 dec. 2018


Ik heb geëxperimenteerd, buiten mijn boekje gegaan, grenzen opgezocht. Als ik zo terug kijk op dit blok kan ik zeggen dat het niet zo zeer mijn sterkste werk is maar ik heb van dit werk wel ongelofelijk veel geleerd. Ik had nog nooit analoog gefotografeerd of film ontwikkeld. Ik begon vanaf 0 en zie dat ik elke dag steeds wat bij leer. Ik merk dat ik het best snel oppak in de Doka, ook omdat ik het fascinerend vind om te zien wat er gebeurd en hoe iets ontwikkelend. Geduld heb je er wel voor nodig, dat is bij mij soms nog even zoeken maar rust af en toe is ook fijn. Ik was bijvoorbeeld erg blij met de foto geïnspireerd op Hendrik Kerstens die ik heb gemaakt in de studio en daarna heb ontwikkeld in de doka. Het voldeed aan de klassiekheid en het zachte licht.


Ik heb de styling in mij wat los gelaten. Vanuit SintLucas werd dit juist gevraagd en dat zit ook heel erg in mij. Op de HKU wordt juist gevraagd om dit los te laten en dat is nog aardig goed gelukt. Bij sommige opdrachten komt dit juist wel erg van pas zoals in de studio.


Bij het bedenken van mijn eind expositie vond ik het erg leuk dat je de opdracht kreeg om 1 werk wat uitgebreider uit te beelden! Hiervoor had ik een materiaal gekozen waar ik nog nooit eerder mee had gewerkt. Aluminimum. De fotoserie met de obstructies kwam op deze plaat beter tot zijn recht dan de losse beelden. Dit daagt je dan ook uit om werk waar ik zelf minder tevreden over was toch mooi uit te beelden.6 weergaven