ONTWIKKELING BLOK 2

Bijgewerkt op: 13 jun. 2019

Ik heb afgelopen periode mezelf weer erg verdiept in mijn onderwerp. Dit keer was het 1 onderwerp waar je elke week erg naar toe werkt. In het begin had ik daar wel struggles mee. Zeker omdat je, je afspraken moet verzetten voor tijd met het onderwerp, mijn vader. Ik had de eerste drie weken veel beeld die te donker waren, hoge iso, niet echt beelden waar je vol bewondering naar toe kijkt. Dat moest veranderen.


Elke week een feedback moment is voor mij heel fijn. Dan kan ik terug kijken naar wat ik afgelopen week heb gedaan maar ook wat ik de weken ervoor heb gedaan. Zo ga je kijken of er een samenhang vormt. Feedback van medestudenten hebben mij ook erg geholpen dit blok. Naast dat ik gevraagd heb aan mensen met een fotografisch oog, heb ik het ook aan mensen gevraagd van 'buitenaf'. Dit geeft weer nieuwe inzichten in mijn werk.


Het feedback wat ik terug krijg van de leraren:

Techniek geeft nog een wisselend beeld. We zien veel experiment en beeldoplossingen in je boek, mooie variatie in benadering van je onderwerp. Verhalend structuur in je boek is voldoende uitgevoerd, soms vervalt het teveel in herhaling. Probeer kritischer naar je eigen werk en probeer daar voorden voor te vinden. Geef woorden aan wat je ziet en anderzoekt van andere makers, verdiep je meer. Bij teken-schilderlessen mag je wat regie nemen. Laat in je werkboek meer zien wat je er van vindt, spreek je meer uit. Controle meer laten vieren, ga weg van wat je al kan ... Je begeeft je nu in een domein van beeldtaal die bekend is, ga meer 'schuren' zoek meer het ongemak op.Reflecteer meer in je Blog. Neem de feedback mee in je presentatie, onderzoek ander makers en zoek de verdieping.


Ik ben het hier volkomen eens. Techniek snap ik dat dit een wisselend beeld geeft, ook omdat ik nog niet op de hoogte ben van hoe en wat. Dit ga ik in blok 3 ook leren van Daan. Bij het narratieve verhaal heb ik vooral bij het laatste deel zie je veel herhaling terug. Dit mag ik dan ook schrappen. Dit vind ik nog wel moeilijk, omdat ik het beeld erg mooi vind en fijn vind passen in het verhaal. Stukje eigenwijsheid. Ik mag mezelf daarna meer openstellen naar de leraren toe. Bij teken/schilderlessen de regie in mijn eigen handen nemen. Ik weet dat ik dit kan, nu alleen nog laten zien. In mijn blog moet ik reflecteren op mijn inspiratiebeelden? Waarom vind ik iets mooi, geef er woorden aan. Ook ga ik mijn referentiekader verbreden, in de zin van ik proberen de krant te lezen, voorstelling opzoeken maar ook als ik een fotograaf interessant vind kijken wat voor werk hij nog meer maakt en wat zijn inspiratiebronnen zijn.


Ik heb ongelofelijk veel zin in blok 3! LET'S DO THIS.

7 weergaven