ONTWIKKELING BLOK 4

Bijgewerkt op: 17 jun. 2019

Blok 4 was een blok met langdurige projecten, we mochten een (nog) onbekende groep volgen die jezelf interessant vind en een fictieve serie maken van 15 foto's. Bij het fotograferen gaat het vooral om registreren en bij de fictieve serie vooral alleen maar regisseren.


Feedback:

- Waarom bepaalde foto's groot en andere kleiner, is dat een bewuste keuze geweest of vooral uit gevoel? Waarom hangen de foto's op deze volgorde en bij elkaar?

Ik heb het vooral uit gevoel gedaan wat ik bij het ophangen fijn vond werken, Ik mag hier nog meer mee schuiven en bewustere keuzen in maken, nu lijkt het heel willekeurig gekozen.


Creërend vermogen: V

Je weet verbinding te leggen tussen onderwerp en presentatie. Techniek gaat goed, steeds beter met regisseren. Er mag bij het circus hoe het nu opgehangen is nog een verbeterslag overheen kunnen. Ik ben zeker gegroeid in de fotografie en manier van kijken naar foto's. Als je vergelijkt met hoe ik de opleiding begon. Ik ben meer af gaan stappen van het modische beeld en kijk nu vooral naar het betekenisvolle beeld. Al blijft het soms nog wel esthetiek (schoonheid van de kunst).


Ik zie mezelf meer als een fotograaf die meer haar ei kwijt kan in fotografieproducten van de buitenwereld. Iets wat mij in het begin nog onbekend is, daar bloei ik helemaal van op en krijg ik heel veel energie van. Die spanning, het onbekende en de nieuwsgierigheid dat heb ik nodig.


Kritische reflectie: G

Daan vind het fijn om mij te begeleiden, iedere week kwam je met iets nieuws, iedere week was het zeker een aanvulling op het vorige wat ik al had gedaan. Iedere week had ik iets nieuws om te laten zien op basis wat we daarvoor hadden besproken. Vanuit het enorme harde werken komt ook die reflectie tot stand. Eerste les ben je helemaal naar Friesland gegaan om het circus te fotograferen, dat is een hele goede drive. Mooie kwaliteit die je zeker moet vast blijven houden.


Omgevingsgerichtheid: V

Bij het onderwerp van Daan, zit het nog heel erg op mijn eigen interpretatie ervan, wat ook zeker de bedoeling was maar als ik meer onderzoek had gedaan wat andere bronnen erover schrijven dan had dit mij zeker geholpen in het proces ervan.


Samenwerken: G

Ik ben altijd aanwezig, altijd goed mee doen in de les. Ik win het vertrouwen in bij de circusfamilie na 1 dag al met ze geweest te zijn. Je bent betrokken bij andere makers.


Organiserend vermogen: G

Ik begin op tijd, waardoor ik hele tijd ruimte en mogelijkheden voor mezelf creëer om te verbeteren. Ik mag nog wel actief op zoek gaan naar actuele maatschappelijke sociologische bronnen. Ik heb het wel gedaan maar dit mag ik zeker nog ontwikkelen. Al je aandacht ging naar je werk maar zet iets meer het proces naar voren door middel van voeding van context. Iets meer nadenken van te voren en dan pas actief dingen gaan doen en ondernemen. Ik doe dat van nature al niet echt, maar is zeker een goed en interessant punt. Het is zeker nodig om inhoudelijk te werken.


vermogen tot groei e vernieuwing : G


Presentatie: P&O gesprek.


5 weergaven