PAUL MPAGI SEPUYA

Paul Mpagi Sepuya is een Amerikaanse fotograaf en kunstenaar. Zijn foto's focussen sterk op de relatie tussen kunstenaar en onderwerp. Hij verkent vaak het naakt in relatie tot de intimiteit van studiofotografie. De basis van het werk van Sepuya is portretten.


Wat mij aanspreekt aan de portretten in de serie genaamd America en waarom het tevens ook een inspiratie bron voor mij is; dat hij heel goed de balans kan vinden in naaktheid en intimiteit. Ik ben zelf iemand die houd van een bepaalde spanning in beeld, ik zoek intimiteit op en vind het belangrijk dat je dit ook voelt in beeld. Het moet prikkelen.


Hier zit een extra laag in zijn beelden en dat is de relatie tussen kunstenaar en onderwerp. Je ziet Paul zelf ook vaak op het beeld staan en zijn camera ook. Hij gebruikt dan spiegels om deze foto's te maken. Als Paul er zelf niet opstaat, heeft hij het beeld zelf wel aangetast en veranderd. Ook zie je hier een bepaalde vrijheid terug komen die ik bij Letha Wilson ook heb gezien. Het deconstrueren van foto's.
1 weergave