Galerie les filles du Calvaire.

Bijgewerkt op: 11 okt. 2018

Nelli Palomäki // Helsinki, Finland.

by galerie les filles du calvaire // Paris.


contrast, zwart / wit , krachtig, blikken, personen, portretten.


Deze kernwoorden vielen me meteen op. De portretten maken mij nieuwsgierig. Ik wil even stil staan. Om de beelden te bestuderen en te observeren. De personen om de foto's hebben elkaar nodig, steun vinden, in goede en slechte tijden. Hou vast, draag en bescherm. De blikken van de kinderen zijn merkwaardig. Waardoor ik deze serie erg interessant vindt en ik zou graag meer willen weten over het verhaal van de personen op de foto.


Nelli haar tijdloze portretten van kinderen en jongeren onthullen de kwetsbaarheid van het moment dat met haar onderwerp werd gedeeld. De fotograaf wil de closeheid van de familiebanden benadrukken. De foto's gaan over de groei, het geheugen en onze problematische manier van kijken naar onszelf. Een van de ontwerpen in haar portretten is sterfelijkheid. Ze beschrijft: '' We vechten tegen onze sterfelijkheid, we ontkennen het, maar foto's zijn er om onze (onontkoombare) bestemming te bewijzen. Het idee om ouder te worden is hartverscheurend.''


Door dat ik het werk van Nelli heb ontdekt bij UNSEEN, is er bij mij nieuwsgierigheid gaan spelen. Nieuwsgierigheid naar méér en nieuw werk van Nelli Palomäki.


//

http://www.fillesducalvaire.com/foire/unseen-2018/
8 weergaven