Ville de Calais

Henk wildschut - 2017


Mooi boek over 'the jungle' kamp in Calais. Henk heeft van 2006 tot 2010 er gefotografeerd.

Er wordt een verhaal verteld vanuit Henk zelf, maar uitgeschreven door Robin. Bij de foto's staan de dag, datum en tijd. Zo krijg je een gevoel van tijdsperiodes. Er staan begeleidende teksten bij de foto's. Het leid niet af, het is totaal niet storend, het voegt juist wel toe en geeft een mooie vormgeving. Ook zijn de pagina's verschillend, de ene is breeder dan de andere. Zo wordt het speels.


Henk heeft op een natuurlijke manier gefotografeerd. Ook gebruik gemaakt van een flits maar op een natuurlijke manier. Hij heeft de rotzooi, laat ik het zo zeggen wel op een communicerende manier maar wel mooi vast gelegd. Het zal daar ook heel erg stinken maar dat lees je niet van het beeld af. De portretten van de inwoners zijn neutraal, weinig emotie in de gezichten. Ik denk dat Henk dat zo heeft geregisseerd.


In dit boek zie je dat Henk foto's heeft gemaakt als in op een registreerde manier maar ook heeft hij het geregisseerd en dat zie je terug in de portretten maar ook bij dit beeld hieronder, ik denk dat hij gevraagd heeft om het zo te laten staan. Of ze ruimen inderdaad niet op.

1 weergave